Prosedur

Analisis Kereseptifan Endometrium (ERA)

Ujian ini digunakan untuk menentukan masa pemindahan embrio. Untuk mengoptimumkan peluang hamil, embrio mesti dipindahkan ke dalam rahim yang reseptif atau bersedia untuk menerimanya. ERA adalah kaedah yang akan membantu kami merangka dan menyesuaikan pemindahan embrio anda.

Kami akan mempersiapkan rahim anda seolah-olah kami akan melakukan pemindahan embrio sebenar. Pada tarikh pemindahan embrio yang dicadangkan, kami akan mengambil biopsi lapisan rahim anda. Ujian ini akan menentukan jika masanya adalah tepat dan seterusnya meningkatkan peluang anda untuk hamil.

 

Dari RM7,000

Persenyawaan In-Vitro (IVF)

IVF adalah salah satu pilihan reproduksi berbantu yang paling terkenal. Prosedurnya melibatkan pengambilan telur dari ovari wanita. Di dalam makmal, telur dan sperma diletakkan dalam bekas yang sama untuk persenyawaan. Telur yang tersenyawa atau embrio kemudiannya akan dikembangkan dengan teliti sehingga ia berusia 3 atau 5 hari. Embrio ini boleh dipindahkan kembali ke dalam rahim untuk membesar dan berkembang menjadi bayi. Pada peringkat ini ia juga boleh dibekukan untuk kegunaan masa hadapan.

Dari RM15,000

Permanian beradas (IUI)

IUI adalah prosedur ringkas yang melibatkan perletakan sperma di dalam rahim wanita apabila telurnya sudah bersedia. Air mani diambil, dicuci dan dipersiapkan. Ia kemudiannya diperkenalkan ke dalam rahim secara lembut, yang memendekkan perjalanan sperma ke telur.

Dari RM2,000

Hubungi Kami Hari Ini!